Aktivnosti zveze VINIS v letu 2020

January 13, 2020

 

 

Čeprav še čutimo toplino stiska rok in je srce še polno dobrih želja, ki smo si jih izrekli ob Novem letu, pa smo v zvezi VINIS že krepko poprijeli za delo in smo sredi novih aktivnosti.

 

10. 1. 2020 smo se udeležili kronanja nove vinske kraljice Slovenije – Ane Pavlin, ki prihaja z Dolenjske, iz Novega mesta. Že v nastopnem nagovoru je pokazala,

da dobro pozna  problematiko slovenskega vinogradništva in zato verjamemo, da bo v letu svojega kraljevanja dobro prezentirala slovensko vinogradništvo in vinarstvo, tako doma kot na tujem. V zvezi VINIS ji pri tem nudimo vso podporo in ji seveda želimo uspešno nošenje kraljevske krone!

 

 

 

   V ponedeljek je delegacija zveze VINIS v sestavi: Majda Lukner – tajnica zveze, Miran Jurak – predsednik ZDVD in član upravnega odbora VINIS –a, Alojz SlavkoToplišek – predsednik zveze VINIS, skupaj z novo vinsko kraljico Slovenije – Ano Pavlin in cvičkovo princeso Simono Pečarič, obiskala ministrstvo za kmetijstvo, kjer sta nas sprejela državni sekretar ministrstva, dr. Ivan Podgoršek in vodja sektorja za vinogradništvo, ga. Mojca Jakše.

 

V daljšem in konstruktivnem pogovoru smo si izmenjali poglede na stanje v slovenskem vinogradništvu in prišli do spoznanja, da bo potrebno s skupnimi napori zaustaviti trend nazadovanja panoge in postaviti vinogradništvo in vinarstvo znova na trdne temelje pomembne kmetijske dejavnosti.

 

   V parlamentu republike Slovenije, pa je našo delegacijo sprejel tudi predsednik državnega zbora mag. Dejan Židan, ki si je tudi vzel za nas precej časa in pozorno prisluhnil našim besedam, s katerimi smo mu predstavili trenutno stanje v našem vinogradniškem sektorju.

 

 

  Tako državni sekretar, kot tudi predsednik parlamenta, sta pohvalila naše delo in nam zagotovila svojo podporo pri našem nadaljnjem delovanju v korist slovenskega vinogradništva in vinarstva.

 

                                   A.S. Toplišek, predsednik zveze VINIS

 

 

 

Please reload

Kontakt

+386 41 550 366

Sledite nam

RADI IMAMO DOBRO VINO

Gostinca 18, 3261 Lesicno

VINIS