Dogovor v Kopru

February 22, 2019

 

Spoštovani, z velikim veseljem vam sporočam, da je VINIS – ova delegacija v sestavi g. Miran Jurak, g. Edi Kolar, g Andrej Kolar, g. Jože Štepec, predsednik društva vinogradnikov Čatež pod Zaplazom in A.Slavko Toplišek; na razgovoru o pripravi in organizaciji tretjega državnega meddruštvenega ocenjevanja vin in drugega VINIS –ovega dneva, dosegla zelo dobre rezultate in odlične pogoje za izvedbo načrtovanih dogodkov.

 

 

  S pomočjo člana U.O. zveze VINIS, g. Valterja Kodarina, predsednika d.v. VINOL g. Damjana Jogan in še nekaterih aktivnih članov njihovih društev, smo se dogovorili, da bo potekalo samo ocenjevanje vina v čudovitem ambientu več namenske stavbe na Marezigah nad Koprom, kjer nam je zelo prijazen upravljalec prostorov, gostinec in predsednik K.S., vse v eni osebi, g. Alen, ponudil vso potrebno pomoč, krasne prostore za izvedbo same degustacije, hladilno tehniko in kar je še posebej ugodno za nas, da bo poskrbel za dostavo vzorcev vina iz vseh delov Slovenije na lokacijo v Mezerige. To mu omogoča dejstvo, da dnevno razvaža s svojimi vozili razne pijače po Sloveniji in nam lahko spotoma naredi to veliko uslugo.

 

Za samo degustacijo smo se dogovorili na datum 15.5.2019, kar je ugodno, saj bodo do takrat gotovo opravljene društvene degustacije in bo že znan izbor vina, ki bo prišel v poštev pri naši degustaciji.

 

Za samo izvedbo drugega VINIS –ovega dneva, razglasitev rezultatov, podelitev priznanj, kulturni program itd…, pa smo se dogovorili za datum v soboto 8.6.2019, na isti lokaciji, ker so pogoji za samo izvedbo prireditve res idealni. Naš dan bo vključen v tridnevni praznik refoška, ki se v tem času odvija na Marezigah in bomo imeli v soboto na razpolago velik šotor in oder po 16 uri, neomejeno do konca naše prireditve. Na isti dan je predvideno tudi srečanje pihalnih orkestrov, kar nam lahko še samo popestri dogajanje. Velika atrakcija je tudi vinska fontana, zato smo se dogovorili, da bi za ceno 10 € vsak obiskovalec prejel dva kupona za degustacijo, en žeton za vinsko fontano in bon za malico. Seveda pa bo moč kupiti na kraju samem kuponov in žetonov, kolikor jih bo kdo želel.

 

  Za 16 uro smo se odločili zaradi dejstva, da bodo lahko društva ob obisku Primorske izvedla svoj društveni izlet z ogledom različnih zanimivosti in znamenitosti, sam zaključek in velik zbor društev zveze VINIS pa se bo odvil na skupni slovesnosti ob podelitvi priznanj, na prizorišču v Marezigah.

 

Ob koncu sestanka smo se dogovorili, da se v kratkem srečamo tudi s koprskim županom in se seveda skušamo dogovoriti tudi za dobro sodelovanje in njegovo prisotnost na naših prireditvah. Pogovarjali smo se tudi o sponzorskih prispevkih za naš bilten in menimo, da bi bilo potrebno začeti pravočasno razmišljati in pristojne zaprositi za sponzorsko podporo naši prireditvi. Iz ministrstva za kmetijstvo smo tudi prejeli odgovor in priporočilo, da naj go. ministrico zaprosimo za častno pokroviteljstvo, seveda z dobro argumentacijo in prikazom realnih stroškov naše velike, vsedržavne vinogradniške prireditve. Kot vidite, nam dela ne bo manjkalo…

  Na koncu poročila bi se rad res lepo zahvalil v imenu Zveze VINIS našim primorskim prijateljem za odlično organizacijo sestanka in za vso gostoljubnost ob obisku  delegacije zveze VINIS na Primorskem.

 

Alojz Slavko Toplišek, predsednik zveze VINIS

Please reload

Kontakt

+386 41 550 366

Sledite nam

RADI IMAMO DOBRO VINO

Gostinca 18, 3261 Lesicno

VINIS