2. meddruštveno ocenjevanje vin 2018, rezultati so objavljeni tukaj!

May 15, 2018

 

 

Zveza društev vinogradnikov Slovenije – VINIS je 7.5.2018 uspešno izvedla  2. meddruštveno ocenjevanje vin na državni ravni, ki je bilo v letošnjem letu v Čatežu pod Zaplazom.

 

Ocenjevanje 204 prispelih vzorcev iz vseh vinorodnih dežel Slovenije, so ocenjevale dve petčlanske komisije vrhunskih strokovnjakov iz kmetijskih zavodov Ptuj, Novo mesto, Maribor, Slo.Bistrice in biotehniške fakultete Ljubljana.

Ocenjevanje se je vršilo po mednarodno priznani 100 točkovni metodi.  

 

V bodoče pričakujemo še večji odziv vinarjev, saj je naše meddruštveno ocenjevanje ena redkih priložnosti, da se lahko tudi manjši vinogradniki in vinarji s svojimi odličnimi vini predstavijo širši slovenski javnosti, zato ima naša akcija tudi velik promocijski potencial za vse naše člane.

 

Priznanja vsem ocenjenim vinom bomo podelili na javni prireditvi »VINIS – ov dan«, ki bo potekal dne 16. 6. 2018, v sklopu prireditev zelo popularnega »Trebanjskega koša«, v Trebnjem na Dolenjskem.

 

Seveda pričakujemo, da se boste vinogradniki in vinarji iz vseh koncev Slovenije organizirano udeležili našega shoda, saj s prvim VINIS –ovim dnevom v Trebnjem odpiramo novo stran uspešnega in aktivnega delovanja zveze VINIS.

 

Še enkrat hvala za sodelovanje in pomoč !  

 

 

 

Rezultati ocenjevanja vinis 2018     

 

 

 

Poročilo 

 

 

 

 

Please reload

Kontakt

+386 41 550 366

Sledite nam

RADI IMAMO DOBRO VINO

Gostinca 18, 3261 Lesicno

VINIS